Магазин за ремонти в Пловдив

Доставка и монтаж на PVC дограма

Съвети: Добрата конфигурация на дограмата влияе върху нейната здравина и функционалност. Препоръчително е да се избягват големи отваряеми части повече от 80 см на широчина. В противен лучай има опасност крилото да провисне и след известно време да не може да се отваря и затваря нормално.

При избора на конфигурация за Вашата дограма е добре да предвидите и осигуряването на достъп до външната страна, за да могат стъклата да бъдат лесно почиствани външно.

 

При избора на цветна PVC дограма имайте предвид, че фолираната / цветната /  PVC дограма много повече се поддава на атмосферните влияния.

Предимства на PVC  дограмата: Задържа повече топлина от алуминиевата и не допуска студът да навлезе в помещението; PVC дограмата се изработва и монтира по - лесно от алуминиевата; PVC дограмата позволява по-прецизно настройване на пантите; PVC дограмата по-малко кондензира влагата в сравнение с алуминиевата.

Предимства на алуминиевата дограма: Има по-дълъг живот от PVC дограмата; Не е податлива на температурни изменения; Не променя цвета си с течение на времето; Устойчива е на пожар. Но алуминиевата дограма по-лесно кондензира влагата, отколкото PVC дограмата.

Профилът заема много малка част от целия прозорец - около 20 %. Останалата част е заета от стъклопакет. Затова е много важно какъв стъклопакет ще изберете:

Стъклопакет Бяло + Бяло стъкло:

Стандартен стъклопакет, състои се от две бели стъкла с дебелина 4 мм и въздушно пространство между тях 24 мм или 32 мм, което е затворено херметично и осигурява топлоизолация на помещението. Предимства: Осигурява най-висока пропускливост на светлина - подходящ вариант за помещения, до които по-трудно достига пряка слънчева светлина.

Стъклопакет Бяло + 4 сезона стъкло:

Стъклото 4 сезона се нарича още мултифункционално или всесезонно. То осигурява комфорт зима-лято; Поддържа приятна атмосфера през цялата година и спестява енергия както през лятото, така и през зимата. Стъклото е покрито с двоен прозрачен филм от благородни метали, който отразява слънчевата , когато навън е топло, а когато навън е тъмно или студено, работи като Ка стъкло. Стъклото 4 сезона се монтира от външната страна на стъклопакета.

Стъклопакет Бяло + Ка стъкло:

Ка стъклото се монтира от вътрешната страна на стъклопакета. То е прозрачно флоатно стъкло с нанесено върху едната страна прозрачно нискоемисийно покритие, което позволява на слънчевата светлина да влезе в помещението и я спира, за да не преминава обратно през стъклопакета. Ка стъклото намалява разходите за енергия през зимата. Не се препоръчва за южни помещения, които през лятото са изложени на пряка слънчева светлина. Използва се в стъклопакет, не е ефективно като вариант за единично остъкляване.

Стъклопакет Бяло + Стопсол стъкло:

Стопсол стъклото е със слънцеотражателно покритие, осигурява надеждна слънцезащита през цялата година. Слънцезащитата спестява разходи за охлаждане на помещенията през летния сезон. Препоръчва се за остъкляване на сгради, предназначени за сезонно ползване през лятото. Освен това Стопсол стъклото има повишен коефициент на топлопредаване ( не задържа топлина през зимата ) и намален достъп на светлина.

Стъклопакет Бяло + химически мат стъкло:

При стъклото " химически мат " флоатното стъкло се обработва със специална киселина за получаване на сатенен ефект. То ограничава видимостта и светлината. Препоръчва се за баня при изработването на врати, паравани, душ-кабини.

Стъклопакет Бяло + орнаментно стъкло:

Орнаментното стъкло предлага възможност за различни естетически решения. То пропуска светлина, но ограничава видимостта. Препоръчва се за остъкляване на тераси, стълбища, паравани.

При поръчването на PVC дограма трябва да изберете и броя на въздушните камери. Това са въздушните кухини между вътрешната и външната стена на прозореца, т.е. колко прегради да има между вътрешната и външната стена. Например при четирикамерния профил те са три, при петкамерния са чтири. По - големият брой камери повишава изолационните свойства на профила.

За да се избегне kондензът е препоръчително:

* да се включи нискоемисийно стъкло при избора на стъклопакет

* отоплителните уреди да се монтират под прозореца

* да се проветрява по - често