Магазин за ремонти в Пловдив

Монтаж на ламиниран паркет

                                               

СЪВЕТИ: Преди да закупите ламиниран паркет , Ви съветваме да планирате най-рационално последователността от дейности за финализиране на Вашия проект. Препоръчваме Ви монтажът на ламиниран паркет да е последната операция от ремонта на дома, защото  ако паркетът се постави по-рано, има опасност той да бъде повреден или замърсен.

                   

В случай, че не сте уверени, че сами можете да направите списък на необходимите материали и да прецените дали   помещението отговаря на изискванията за извъряване на монтаж, можете да се възползвате от услугата " Оглед " от специалист.

 ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ПОМЕЩЕНИЕТО: 

Поставянето на ламиниран паркет може да се извърши върху подова замаска или бетон. Възможно е да се положи и върху други основи, при положение, че те са здрави, равни и влажността им е до 2,0% - OSB плоскости, MDF плоскости, ПДЧ плоскости, PVC настилки, паркет, дюшеме, балатум, линолеум, теракот, гранитогрес и други устойчиви настилки. Основата, върху която се поставя ламинатът, трябва да бъде стабилна, здрава, чиста и суха. Максималното отклонение от равнинност може да е до 3 мм за линеен метър.

Преди да започне монтажът, ламинираният паркет трябва да престои в помещението най-малко 48 часа в хоризонтално положение при стайна температура не по-малко от 15 °. Това се прави с цел да се климатизира към температурата на помещението, където ще се полага.

                 

 Поставянето на ламината се извършва така, че слънчевата светлина през прозореца да пада по дължина на линиите. В случай, че светлината пада перпендикулярно, снадките между отделните панели ще личат повече. Ако поставяте ламинирания паркет върху бетонна основа, то ще се нуждаете от от полиетиленова подложка за пароизолация от образуващия се конденз в основата. Върху нея се разстила друга звукопоглъщаща подложка, върху която се монтира паркетът. Ако полагането се извършва върху линолеум или дървено покритие, не е нужно да се поставя полиетиленова подложка.

 Когато площта, върху която монтираме ламината е по-широка или дълга от 8 м или е по-голяма от 60-70 кв.м, е необходимо да оставим компенсиращи фуги с размер 12-18 мм. В противен случай може да се образуват цепки и да  се наруши целостта на пода.

  В деня за монтаж помещението трябва да е празно и почистено, да бъде осигурено осветление и електричество 220 V.

 

               

 За да изчислите колко ламиниран паркет, первази и консумативи ще са Ви необходими, трябва да измерите дължина  и ширина на помещението, с цел определяне на квадратурата. За помещения с правилна форма (правоъгълна ) трябва да се предвиди фира за ламинирания паркет и подложката 7-10%;  За помещения с овална форма, коридори, при наличие на колони в помещението, при редене на ламелите по диагонал е необходимо да се предвиди фира 12-15%. 

Необходимо е предварително да определите дължината на первазите и подовите лайсни, броя и вида на ъглите (вътрешни и външни, завършващи тапи и съединителни муфи ) и аксесоарите за монтаж на первазите (клипсове, дюбели и винтове, клипсовете се монтират през 40 см ). Подовите лайсни се монтират на прехода между две различни настилки  или за покриване на технологичната фуга  за помещения с дължина или ширина над 8 м.

 

  ЦЕНИ НА УСЛУГИ:

  Монтаж на ламиниран паркет - 3,59 лв / кв.м

  Монтаж на первази - 1,99 лв / л.м

  Монтаж на паркет + первази - 4,90 лв / кв.м

  Монтаж на преходна лайстна - 4,99 лв / бр.

  Подрязване на врати - 9,99 лв / бр. 

  Оглед за вземане на размери и консултации ( за гр.Пловдив ) - 15,00 лв